Settling-in services

Settling-in services

Let's get you comfortable.

Gaat u zich vestigen in een nieuwe omgeving?

Laat ons u helpen met alle praktische zaken

Ziet u op tegen al het uitzoek- en regelwerk dat komt kijken bij een verhuizing naar een nieuw land? Geen zorgen, kijk dan eens naar onze settling-in services die speciaal gemaakt zijn voor internationale medewerkers die naar Nederland verhuizen. Deze services kunnen een aanvulling zijn op onze Housing Solutions, maar kunnen ook los worden afgenomen.

Onze settling-in services zijn onderverdeeld in vier categorieën: registraties & inschrijvingen, gezondheid en onderwijs, bankzaken en verzekeringen, en sociale zaken. Kortom, de belangrijkste zaken die geregeld moeten zijn om te kunnen leven en aarden in een nieuwe omgeving.

Let’s get you comfortable

Settling-in services

Registratie

Inschrijving gemeente en aanvragen BSN
Wij helpen u met het aanvragen van een BSN en bij het inschrijven in de gemeente en begeleiden u naar de afspraak.
Aanvragen arbeids- en verblijfsvergunnning
Wij helpen u met het maken van een afspraak on uw werkvergunning en verblijfsvergunning op te halen, informeren u over de benodigde documenten en begeleiden u naar de afspraak.
Aanvragen EU-toetsing
Wij helpen u met de aanvraag van een EU-toetsing, en begeleiden u naar afspraken voor deze procedure.
Ondersteuning bij rijbewijs inwisselen
Wij informeren u over de procedure van het omwisselen van uw huidige rijbewijs voor een geldig Nederlands rijbewijs.

Opleiding en gezondheid

Aanvragen Tuberculose onderzoek
Bij het aanvragen van sommige vergunningen kan het verplicht zijn om een medische test op tuberculose te ondergaan. Wij helpen u bij het aanvragen van de TBC-test en plannen een afspraak voor u in.
Hulp bij inschrijven lokale huisdokter en tandarts
Wij helpen u bij het vinden van een lokale huisarts en tandarts waar u zich kunt inschrijven en geven u de noodnummers en het adres van dichtstbijzijnde ziekenhuizen.
Hulp bij het vinden van passende school
Wij plannen een gesprek met u in om uw situatie en wensen in kaart te brengen, geven u informatie over mogelijke interessante scholen, regelen afspraken en begeleiden u naar geselecteerde schoolrondleidingen.
Hulp bij het vinden van kinderopvang
Wij plannen een gesprek met u in om uw situatie en wensen in kaart te brengen, geven u informatie over mogelijke dagverblijven, maken afspraken en begeleiden u naar de geselecteerde dagverblijven.

Verzekering & Financieel

Openen Nederlandse bankrekening
Wij regelen alle zaken met betrekking tot het openen van uw Nederlandse bankrekening(en). Wij halen u ook op en begeleiden u naar de afspraak.
Aanvragen creditcard
Deze service is onderdeel van onze service 'openen Nederlandse bankrekening' en is gratis. Tijdens de afspraak bij de bank krijgt u informatie over de soorten creditcards die zij aanbieden en hoe u de creditcard kunt aanvragen die het beste bij u past.
Aanvragen schadeverzekeringen
Deze service is onderdeel van onze service ' openen Nederlandse bankrekening' en is gratis. Tijdens de afspraak bij de bank krijgt u informatie over de verschillende schadeverzekeringen die zij aanbieden en kunt u een offerte aanvragen.

Sociaal

Lokale oriëntatietour
Tijdens deze rondleiding laten wij u persoonlijk kennismaken met uw nieuwe omgeving. Beginnend met een persoonlijk gesprek, nemen wij u vervolgens met de auto mee op een persoonlijke rondleiding door de stad en omgeving.
Introductie lokale sociale netwerken
Wij zullen u introduceren bij de meest relevante sociale netwerkgroepen en verenigingen. Lees meer
Introductie Expat Spouse Initiative
Wij zullen u introduceren bij Expat Spouses Initiative, zij kunnen u of uw echtgenoot helpen bij het vinden van werk of een carrièrenetwerk. Lees meer
Introductie lokale sportverenigingen
Wij zullen u introduceren bij de belangrijkste sportfaciliteiten in Eindhoven. Lees meer
Op zoek naar settling-in services

What they say about us

Due to the rapid growth in newly recruited people from all over the world, we were looking for a partner we could trust to take our housing worries off our hands. Speed, quality and flexibility was what we were looking for and Corporate Housing Solutions is making it happen!
- Mr. I. Munsters, Recruitment Lead – Lightyear (HP)
Corporate Housing Solutions takes care of our expats in a personal and friendly way, like it’s their own employee. We’re grateful for the excellent cooperation!
- Ms. M. Clijnk, Onboarding Specialist – Heliox
We love working with these guys (Corporate Housing Solutions)! Why? Well, the communication is always on point and their offer is more than complete. Everything is always taken care of in fine detail and they’re always happy to think along - which is much appreciated by our team. Looking forward to keep working together in this style.
- Ms. M. van der Neut, Sales Coordinator – ServicedApartments.nl
Corporate Housing Solutions is a pro-active and customer focused partner to accommodate our business travelers and new hires. A great team with a flexible and open-mind approach.
- P. Biermans, Global Operational Travel Manager – ASML

TRUSTED BY